Boating

Plodnim poljima, gustim šumama, gradovima i selima Srijema i Slavonije teče šest rijeka s pritocima. Slučajni prolaznik uživat će u njihovoj ljepoti, kupači će za vrućih dana u njima potražiti osvježenje, iskusni panonski mornar opuštat će se u plovidbi, a ribič će u skrivenoj uvali strpljivo čekati na ulov života.
Njihova namreškana površina upućuje na smjer vjetra, boja im ovisi o godišnjem dobu, dok u njihovim dubinama buja bogati svijet. Prostrana ravnica Vukovarsko-srijemske županije okružena je Dunavom i Savom, Vuka koja teče sjeverno od Vinkovaca i protječe Vukovarom, prirodna je granica Srijema i Slavonije, a južnije prema Savi mirno teče Bosut s pritocima Biđem i Spačvom.

Najistočnijom hrvatskom županijom teče moćni Dunav, jedna od najvećih europskih rijeka, ali i srijemske laganice, rijeke potpuno drugačije, no podjednako pune života. Dunav donosi Europu, a Vuka, Bosut, Spačva i Biđ su iskonski Srijem i Slavonija – sljubljeni u različitosti i tako neodoljivi.
Trofejne štuke koje mogu narasti do metar i pol duljine i 15 kilograma težine, zelene žabe, insekti poput tulara, zajednice dabrova, a osobito vidre svjedoče o visokoj kvaliteti riječnih staništa i iznimnoj čistoći vode.

Ne propustite…

Uživajte u ljepoti Dunava na izletničkom brodu ili kruzeru. Okupajte se za vrućih mjeseci na njegovim uređenim plažama u Vukovaru i Iloku.
Na izletničkom brodu Sv. Katarina u Nijemcima otkrijte zbog čega su se još stari Rimljani pitali u kojem smjeru teče Bosut i istražite jedinstvenu Spačvu.
Okušajte sreću u ribolovu, možda baš vi ulovite šarana, soma, smuđa, štuku ili kečigu.

Tel:032/280-376

Mob:+385 99 2145 509

turistickazajednicaon@gmail.com

www.tz-opcinanijemci.hr

Brod Sv. Katarina
Nijemci

Tel:032/ 596 500

Mob:098/ 691 648

hoteldunavilok@hoteldunavilok.com

www.hoteldunavilok.com

Brod Danubius
Ilok

Tel:+385 ( 0 ) 098 9059 106

zoran@danubiumtours.hr

http://danubiumtours.hr/

Waterbus "Bajadera"